Ezt a terhelést nem lehet bírni, valamikor muszáj durrannia. Áprilisban még nagy szám volt az egymilliárd letöltés az Apple online boltjában, most meg már már másfél milliárdnál tartunk. Vagyis kilenc hónap eredményének felét sikerült összehozni három hónap alatt.

65 ezer alkalmazás közül válogathatunk, ebből körülbelül 13 ezer játék, 226 pedig fingós program.

Többen találgatják az ellenfelek esetleges ellenlépéseit, a T-Mobile, az Android és a többiek próbálkozását egy hasonló üzlet létrehozására, egyesek azt is megkockáztatják, hogy már nem is iPhone-killer kell ide, hanem AppStore-killer. Az igazság azonban az, hogy a versenytársak sehol sincsenek, az Apple üzlete meg úgy száguld, hogy nem lehet követni szabad szemmel.

Megint mások amiatt aggódnak, hogy elérkezik a kis fejlesztők aranykorának a vége. Míg korábban bankot robbanthattak az egyénileg induló versenyzők, a játékipar óriásai egyre jobban megvetik a lábukat a platformon. A Gameloft például átlagosan 200-300 ezer dollárt költ egy alkalmazás fejlesztésére. Ezzel pedig nehéz versenyezni.

A jó hír, hogy nem mi hagyjuk magunkat, és továbbra is az olcsó programokat keressük. Így aztán a nagyok is kénytelenek néha akciózni, hogy felkerüljenek a toplistába, hogy aztán a hullámot meglovagolhassák. Az ingyenes programok természetesen a legkeresettebbek: A Metal Gear Solid free verziója 60 ezer szavazatot, míg a fizetős alig több mint ezret kapott a felhasználóktól.

Közben a cupertinóiak egymilliárd dollár értékben bővítik a szerverparkjukat a keleti parton. A számokat nézve ki lehet találni az okát.