Több forrás is megerősítette, hogy hiteles az AT&T kiszivárgott memója, amiből kiderül, hogy az iPhone GS jobban startolt, mint bármelyik készülék korábban. Az írás szerint az iLaunch day 2009 bekerül a társaság rekordjainak könyvébe, mert soha korábban nem jegyeztek fel ekkora keresletet egyetlen nap alatt, sőt, a boltba látogató nézelődők száma is rekordközeli volt. Az új iPhone forgalma tehát felülmúlta a 3G-s modellét.

Nem lep meg, egyáltalán nem lep meg. Emlékeztek, hogy a premier után számos külföldi elemző, lap állította, hogy a 3GS forgalma elmarad majd a 3G-s modellétől, mert a boltok előtt rövidebbek voltak a sorok, kisebb volt az ünneplés?

Ez az állítás csak azt bizonyította, hogy a szakértők mennyire nem voltak képben: már hetekkel ezelőtt azt mondtam, hibás következtetésre vezet bármilyen tanulságot levonni a sorok hosszából.

Tavaly ugyanis néhány üzlet éjféli nyitással és showműsorral fokozta a hangulatot, nyilván nagyobb tömeg verődik össze a város egyetlen nyitva tartó boltjánál egy új készülék érkeztekor, mintha minden bolt egyszerre nyit, és eloszlik köztük a tömeg. De még ezzel együtt is több száz embert láttam az egyik Santa Clara-i bolt előtt a premier napján, úgyhogy el lehetett képzelni, hogy mekkora forgalmat bonyolít aznap az Apple meg az AT&T.

Most már elképzelnünk sem kell, mert hivatalos, hogy rekord született.