Legalábbis ha elfogadja a North Carolina-i kormányzat ajánlatát, és kilenc éven belül egymilliárd dollárt fektet szerverparkjainak bővítésébe a keleti parton.

Az adócsökkentést ígérő pályázattal olyan céget keresnek, ami képes végigvinni egy ilyen beruházást főként a keleti állam szegényebb régióiban, ahol a munkanélküliség komoly problémákat okoz. A tervezett szerverpark nagyjából 100 állandó munkahelyet hozna létre a régióban.

Az informátorok úgy tudják, a kormányzat jelenleg az Apple-lel tárgyal, ami a 29 milliárdos szabadon felhasználható bankszámlájával viszonylag könnyedén felvállalhatna egy ilyen lépést. Főleg, hogy a Push Notification beindítása is esedékes, az érkező új iPhone miatt a MobileMe, az iTunes és az AppStore forgalma is óriásit nőhet a közeljövőben.

Az adócsökkentéssel az Apple tíz év alatt 45 millió dollárt spórolhatna, ezzel az összeggel próbálják magukhoz csábítani a cupertinóiak zümmögő szervereit az ország másik felére.

Szerintem meg hívjuk őket Magyarországra, Győrben az Audi adómentességet kapott, szerintem elbírja a város az iTunes üzemeltetését is. Mi meg majd feketén rácsatlakozunk, másképp úgysem lesz egyhamar zenebolt itthon.

update: az Apple elfogadta az ajánlatot