Jonathan Ive azért perelte be rajongóját, Harry Jonest, mert szerinte jogtalanul használta a jonathanive.com és jonyive.com domaineket. Jones az oldalon a dizájner életét és munkásságát mutatja be, vagyis elsőre akár hivatalos Apple-oldanak is tűnhet.

A bíróság elutasította a keresetet, mivel az Apple nem védette le a dizájner nevét, így az szabadon felhasználható. Jones elmondta, hogy az oldalt öt éve készítette, Ive iránti hódolata jeléül. A site-tal nem keresett egy dollárt sem, holott az évek során több százezerszer töltötték le.

Az alperes elmondta, hogy 2006-ban az Apple megkérte, hogy az oldalon jelezze, nincs köze a cupertinói céghez, amit meg is tett. 2008 februárjában megint megkeresték, először egy iPodot, majd egy MacBookot ígértek neki a domainért cserébe. Miután Jones nem egyezett bele, megkérték, hogy nevezzen meg egy árat, mire ő 400 ezer dollárt mondott. Elkezdődött a peres eljárás.

Ive kifejtette, az eset azért nem tetszik neki, mert egyébként is kerüli a nyilvánosságot. "A hírnevem a munkáimnak köszönhető. Interjúkat sem adok" - mondta a dizájner.

Mondjuk én is pipa lennék, ha valaki Stevejobs néven reklámozná magát.