Most kaptam egy tök jó hazai kötődésű hírt. Ebből kiderül, hogy a navigációs szoftvereiről ismert Nav N Go elkezdett iPhone-ra feljeszteni. Mert hogy ugye a 3.0-ás szoftvernek hála mindenki úgy abuzálja majd a GPS-csipet, ahogy nem szégyelli, jöhetnek tehát a használható navigációs programok, meg az okosabb játékok is.

Bánki Horváth András, a Nav N Go egyik vezető fejlesztője a GDF-en beszélt arról, hogy az Apple-el együtt dolgozni korántsem könnyű feladat.

iPhone-ra fejleszteni nagy divat mostanában. A fejlesztők számának hirtelen megnövekedése miatt viszont hosszabb lett a publikációs folyamat, és a pénzükhöz is később jutnak hozzá a fejlesztők. Emellett a szigorú jogi és technikai szabályozás is feladja a leckét a programozóknak. Hallani számos sikersztorit, de az igazság az, hogy az eredményért keményen meg kell dolgozni.

Az irány azonban mindenkinek tetszik. Kőhalmi Krisztián, a Nav N Go kreatív igazgatója szerint az App Store-ban már most számos újszerű játék található, de ezek semmik azokhoz képest, amiken épp mostanában dolgoznak. Kőhalmi szerint a hardver sajátosságait és a mobilplatformot kihasználva olyan játékok jönnek, amik "új jelentést adhatnak nem csak az RPG-knek, de magának a mobil játékfejlesztésnek is.”

A Nav N Go munkatársai azt is elárulták, hogy már tesztelési fázisban van az iGO My way navigációs szoftver iPhone-os változata, szóval nyártól nem nézünk majd hülyén, amikor valami ismeretlen gettóból akarunk kikeveredni géppuskaropogás közepette.