A China Unicom ugye a héten bejelentette, hogy ők fogják forgalmazni az iPhone-t Kínában, de ez még nem minden. A szolgáltató weboldaláról kiderült, hogy a hozzájuk kerülő iPhone 3G egyáltalán nem olyan, mint amit mi tartunk a kezünkben. Az Apple hardveresen is belenyúlt a kütyübe, hogy a telefon a kínai igényeket is kielégítse, és el lehessen adni az új modell debütálása előtt néhány hónappal.

A kínai iPhone 3G-vel például már most használható lesz egy beépített tethering szolgáltatás (vezetéknélküli modemként használhatjuk az iPhone-t a laptopunkhoz) és video-konferenciahívást is ígérnek (nyilván nem a hátoldali kamerával, azt viszont nem tudni, pontosan hogyan).

És akinek ez még nem elég indok, hogy holnaptól felvegye mondjuk a Ho Chi nevet és elköltözzön, annak mondok mást. A telefon alkalmas lesz Wave-to-pay fizetőeszközként is működni, vagyis ha a speciális leolvasó elé tartjuk az iPhone-t  (amiből arrafelé több van, mint errefelé), az egy pittyenéssel leemeli a mobiltelefon-számlánkról a fizetendő összeget. A szolgáltatást az oldal jelenleg csak tömegközlekedésnél a jegyvásárlásra ígéri, de egyébként nagyszerű ötlet, főleg ha boltokban is működik.

Nem mellékes az sem, hogy Kínában a Mobile TV-re erős a kereslet, így az iPhone-on is lehet majd nézni az időjárásjelentést meg a híradót. Bár az oldalon inkább az MTV-t ígérik zenei klipekkel, ez már csak ízlés kérdése.