Elvileg napokon, heteken belül itt vannak az új asztali gépek, eljött hát az ideje annak, hogy a webet teleszemeteljék a különféle spekulációkkal, pletykákkal, tippekkel. Az Engadget például egy névtelen forrásra hivatkozva lehozta az új Mac Pró specifikációit. Az oldal szerint lesznek nyolcmagos konfigurációk 3-tól 3,6 gigahertzig és 16 magos rendszerek 3,6-tól 4 gigahertzes változatig.

Elég jól hangzik, kár, hogy legjobb tudomásom szerint 3,8 gigahertzes Xeonnál gyorsabb eddig nem készült, az ígért Core i7-alapú rendszerből meg a 3,2 gigahertzes a leggyorsabb verzió, de az is csak négymagos és 1678 dollárba kerül. Ha tehát 16 magos rendszert akarna építeni az Apple, négy ilyet kéne pakolnia a Mac Próba, de akkor csak processzorra 1,6 millió forintot kéne költeni, és akkor még mindig csak az ígért órajelskála alján járnánk. De van itt más gond is: az 5500-as Xeon-sorozatban csak két processzor tud együttműködni, nyolcmagosnál durvább rendszert tehát nem lehet összerakni a Core i7-ből. Elképzelhető persze, hogy valami négyszer négymagos Core 2-re épülő Xeon-rendszert rak össze az Apple, de az meg 2009 elején nem tűnik túlságosan korszerűnek.

Mindenesetre az Engadget informátora ragaszkodik a 16 magos, 4 gigahertzes rendszerhez, de minek álljunk meg itt, szerintem meg 32 magos, 8 gigahertzes Mac Pro jön, na erre licitáljon rá valaki!

A Hardmac és a Macrumors viszont a két elérhetőbb árú asztali géppel kapcsolatban tett közzé jóslatokat, ezek már valamivel hihetőbbek. A hírben az az izgalmas, hogy a híroldalak azt állítják, már ma, azaz kedden megjöhetnek a gépek.

iMacből állítólag négy verzió lesz, egy 20 colos és három 24 colos , az alapmodellben kettő, a többiben 4 gigabájt memória lesz, a kétmagos Core 2 Duók órajele 2,66, 2,93 és 3,06 gigahertz lesz, kíváncsi leszek, hogy mivel vesznek majd rá bárkit arra, hogy a középső helyett az erősebb processzort vásárolja (plusz 4 százalékos órajel).

Mac miniből elvileg kettő lesz, mindegyikre 5 usb és egy darab 800-as FireWire kerül, ezen kívül egy mini DVI, egy Display port, Nvidia 9400M, egy vagy két gigabájt memória, valamint 120 gigabájtos merevlemez jellemzi majd őket.

Hát, én inkább nézném már a gépeket, mert ilyesmit jósolni én is tudok.