Amióta elkészült a böngésző, csak egy ígéret, minden platformon. Pc-n azért, mert a mai napig nem sikerült az egy százalék körüli piaci részesedést meghaladnia (mondjuk az Operának sok év kellett hasonló eredmény eléréséhez), Macen meg mert nem is létezik.

Annak idején kipróbáltam a bétát és őszintén szólva kedveltem: közel sem volt annyira stabil, mint ígérték, és összesen nullaszor tudta bizonyítani, hogy amikor az egyik fül összeomlik, az nem rántja magával az egész böngészőt. Ennek ellenére kényelmes, átlátható, gyors böngészőnek ismertem meg a Chrome-ot, ami a kezdetek óta eljutott az 1.0-ás verzióig: ez Google-éknál már önmagában hihetetlen.

Ilyen előzmények után olvastam ma reggel a Wireden a hírt, hogy rövidesen megjelenhet a Chrome 2.0 Alpha, ami stabilitás szempontjából persze nem mérhető majd össze az aktuális verzióval, de a Macintoshonok akkor is jobban fut majd, tekintettel arra, hogy ez legalább valahogy fut majd. A 2.0-ás ugyanis sok egyéb közt abban különbözik elődjétől, hogy a csak Windows számára értelmezhető WinHTTP helyett a saját http hálózati könyvtárát használja, így simán telepíthető lesz Macre vagy Linuxra is.

Elvileg bármelyik pillanatban megjelenhet az új Chrome, amint kint lesz, természetesen letesztelem jól.