Nincs vége a harcnak, miután a bíróság elutasította a Psystar legutóbbi ellenkeresetét, lehetőséget ad a klóngyártónak, hogy helyesbítse a beadott vádpontokat. A milliódolláros barkochbából annyit már tudunk, hogy az Apple nincs monopol helyzetben a Mac OS X piacán, mivel az a saját terméke. William Alsup bíró hagyja még egyszer találgatni a Psystart.

A mostani beadvány úgy próbál fogást találni a cupertinóiakon, hogy kijelenti, a Mac OS X szerzői jogi kitételei nem a termék védelmében, hanem a többi gyártó ellen irányulnak, vagyis az Apple korlátozza a versenyt. A Psystar állítása szerint az Apple helytelenül alkalmazza a szövetségi szerzői jogi törvényeket, köztük a DMCA-t (Digital Millennium Copyright Act), mivel csak Apple-gépeken engedi futtatni a Mac OS-t.

A Psystar megnevezi azokat a védelmi kódokat is, amik megakadályozzák, hogy a a többi gyártó a saját gépén futtassa a Mac OS-t. Az operációs rendszer bootolása közben ugyanis lefut egy ellenőrzés, hogy a processzort az Apple adta-e el, és amennyiben a rendszer úgy érzékeli, hogy nem Macen fut, kernel pánikot, vagy végtelen ciklust generál. "A restart/reboot végtelen ciklus ottlétének pedig nincs gyakorlati oka" - magyarázza az új beadvány.

Nem igazán mozgok otthonosan a jogi kérdésekben, de nekem úgy tűnik, hogy a bíróság úgy jár el az ügyben, hogy az eredeti Apple-indítványt félrerakja, és várja, hogy az alperes mit tud felhozni az Apple ellen. Ha véget érnek a Psystar-támadások, akkor előveszi a másik, vaskosabb és jóval kényesebb Apple-mappát, és kimondja, hogy mivel a Psystar nem tudta jogilag új szemszögből megvilágítani az esetet, ezért ennyi volt. Ha pedig sikerül kirukkolnia valamivel, újra lehet értelmezni az Apple beadványát is.

Most már tényleg kíváncsi vagyok, van-e valaki a Psystar mögött.