A svéd Macworld arról számolt be, hogy az Apple engedélyt adott az ottani szolgáltatónak MMS küldésre-fogadásra alkalmas program fejlesztésére . Az Apple korábban kihagyta ezt a funkciót a telefonból, és az SDK-fejlesztőket is eltiltotta a projekttől. Most a svédek kedvéért valamiért megváltoztatták a véleményüket, lehet, hogy Steve Jobs belehallgatott a Dark Funeral svéd black metálbanda zenéjébe, és annyira meglepődött, hogy azonnal engedélyezte az MMS-t. Valahogy így: "engedélyezek bármit, csak kapcsold már ki".

Engem mondjuk nem zavart eddig sem a dolog, sok képet küldök a telefonnal mailben, és ha lenne MMS a kütyün, akkor is a mailt használnám. A másik oldalon ugyanis vagy okostelefonos ismerős van, tehát no problem, vagy megnézi számítógépen, olyan sürgős eset még nem akadt, hogy internettől elszakadt hazámfiának kellett volna nagyon azonnal küldeni egy képet. Viszont megértem, hogy sokaknak ez fontos funkció, a pleasefixtheiphone.com-on az MMS-hiány az élre került, 33ezren szavaztak arra, hogy ez legyen az első rés, amit az Apple bofoltoz.

A svédeknél tehát két hónapon belül lesz MMS az iPhone-on, de nincs ígéret az Apple-től arra, hogy az ügynek lesz folytatása más országokban is.