Sokan foglalják imába a szoftver nevét, mert lehetővé teszi, hogy Windowst futtassunk Mac OS X alatt, ami jól jön a friss switchereknek (a már korábban frissített VMware Fusion mellett, persze). A bootcamp persze elvileg értelmetlenné teszi az alkalmazást, hiszen az Apple natív futtatást tesz lehetővé, ami lefordítva annyit jelent, hogy nem lesz rohadt lassú a Windows, hiszen nem fut alatta másik operációs rendszer. Valójában azonban tök kényelmetlen mindig újraindítani a gépet, mindig, amikor valamiért be kell mennünk a Windowsba, ezért szépen-lassan le is szokunk arról a kevés előnyről (személy szerint nekem kettőről), amit a Microsoft operációs rendszere nyújt.

A Parallels épp azért jó, mert egyszerre fut a két OS, persze nem árt legalább két gigabájt memóriát pakolni a gépbe, hogy zökkenőmentes legyen a munka. Ha viszont minden adott, most tovább javulhat a helyzet, ugyanis megjelent a 4.0-ás verzió.

Többségünket gondolom kevéssé érinti, hogy mostantól nyolc magot és nyolc gigabájt memóriát is tud kezelni a szoftver, annál jobb, hogy a Windows alatti OpenGL és DirectX 9-képességek javultak, valamint hogy az általános teljesítmény ötven százalékkal nőtt.

Akiknek már volt Parallelsük, azoknak 40 dollárba kerül az upgrade, az új vásárlóknak 80 dollárt kell fizetniük, akik meg szeptember elseje után rendelték meg a 3.0-ást, azok várhatóan ingyenesen bővíthetnek.