Az előző generációs laptopok csak 4 gigabájtig adták áldásukat a memóriabővítésre, az új, nVidia alapú MacBookokba azonban akár kétszer annyit is pakolhat a memóriaéhes felhasználó. Azaz pakolhatna, de nem sok értelme van, ez derült ki az iFixit tesztjéből.

Ha ugyanis két négy gigás modult pakolunk a gépbe, a rendszer látja ugyan mind a nyolc gigabájtot, de csak négyet tud felhasználni belőle, mintha egy láthatatlan fal állná útját az alkalmazásoknak. Az operációs rendszer a MacPrókon akár 32 gigával is elbánik, szóval nem ez a megoldás kulcsa, így aztán iFixes hőseink tovább próbálkoztak.

Kiderült, hogy ha az egyik memóriamodult kisebbre cserélik, gond nélkül felismer öt, vagy akár hat gigabájtot, de nyolcat már nem, vagyis a gond nem magában a négy gigás modul felismerésében van. Ha Ubuntuval bootoltak, akkor a nyolcból csak három látszott. Rejtély a köbön. Később az eatmem alkalmazás segítségével ki tudták osztani mind a nyolc gigabájtot, de a rendszer nagyon instabil lett, többször lefagyott, hisztis kurva lett. A hibajavításig mindenesetre az új laptopokban nincs sok értelme kihasználni az elvi felső határt.