Walt Mossberg az a fickó, akit őszintén tudok gyűlölni. Elsőként kapja meg az Apple kütyüjeit tesztelésre. Cikket írhat belőlük még a megjelenés előtt. Kapcsolatban áll Steve Jobs-szal, ha elakad a telepítésben, felhívja és telefonos segítséget kér tőle. Te jó ég, milyen háttérismerete lehet annak az embernek, aki ilyen közel áll a tűzhöz? Vannak ennek persze veszélyei is, az elfogulatlanságát kockáztatja az ilyen ember, de szerencsére Mossberg időről-időre beszól, ezzel is bizonyítva, hogy ő középen áll.

Most például lehozta a 3G-s iPhone-nal kapcsolatos benyomásait, amikből kiderült, hogy nem hengerelte le a mobil (képzeljük el a fickót, amint a mobillal hengerel!). A forma persze továbbra is tetszett a Wall Streer Journal szerzőjének, a 3G valóban jelentős előrelépés az EDGE-hez képest és a hangminőség is javult valamennyit, egyszóval kiforrottabb lett a konstrukció. Ezzel szemben Mossbergnek nem tetszik az AT&T árazása, kevésnek tartja, hogy egy feltöltéssel csak 4 perc óra 27 percet tudott beszélgetni, és a szinkronizációval is meggyűlt a baja.

De David Pogue, a New York Times újságírója is közölt egy tesztet, szóval őt is utálom. A cikk inkább csak a funkciókat veszi végig, de az kiderül, hogy Pogue szerint a GPS-antenna túl rövid ahhoz, hogy a telefon használható GPS-eszközként működjön.

Ed Baig, a USA Today szerzője meg azt állítja, a 3G-s modellre megérte várni, és másokhoz hasonlóan ő is a mobil hangminőségének javulását említette cikkében. Ugyanakkor Baig jelentős visszaesést tapasztalt a beszélgetőidőben, amikor a készülék a 3G-s hálózatra csatlakozott.