Többen megírták már, illik nekem is hozzátenni a magamét. Pár dolog ugyanis biztos:
  1. a németeknél már 99 eurótól elvihetjük az iPhone-t
  2. rövidesen jön a 3G-s modell
A kettő könnyű összekapcsolni, ugye, pár hét/hónap és beüt az új készülék, ideje kisöpörni a készleteket, és ezért az alacsony ár. De nem árt az ügyet közelebbről is megvizsgálni, mert bár 99 euró (25 ezer forint) tényleg jól hangzik, de már nem ennyire akciós az ajánlat, ha mellé tesszük a havi 89 eurós előfizetői díjat. Mindent összeadva kiderül, hogy összesen 2235 euróba, 575 ezer forintba kerül így az iPhone, persze jár még mellé havi 1000 perc beszélgetés, miegymás, de túlzás lenne azt állítani, hogy most még az utolsó, németül sem beszélő, segédmunkán tengődő bevándorló is Apple-mobilt vesz a németeknél.

Ha az 50 eurós (13 ezer forintos) csomagot választjuk, már 200 euró a mobil, persze így már összesen csak 360 ezer forintot kell fizetni két év alatt az iPhone-ért és a szolgáltatásért. Hogy ez sok, vagy kevés, főleg az eddigi árakhoz képest, viszonylag könnyen eldönthető. Elég megnézni az amerikai csomagokat, mert ott nincs változás.

Ugye az Egyesült Államokban 80 dollcsiért adják havonta a 900 perces, 200 sms-es, csúcsidőn kívül további ötezer perc beszélgetést, valamint  hálózaton belül éjjel-nappal ingyenes hívást, plusz korlátlan adatforgalmat kínáló csomagot, ami biztos nem rosszabb ajánlat, mint a T-Mobile csúcsomagja. Csakhogy itt az 575 ezer forint helyett mindössze 384 ezer forintot fizetünk ki két év alatt a 400 dolláros iPhone-nal együtt, szóval bár elsőre jól hangzik a 99 eurós mobil, ha rendesen kiszámoljuk, kiderül, hogy baromi sokba kerül. Persze ettől még jöhet a 3G-s iPhone, de lehet, hogy csak az üzleti modellen változtattak, és nem a mobil lett olcsóbb, csak később fizetünk többet érte.