Körülbelül kilenc hónapja annak, hogy az Auto Warehousing Co. nyilvánosságra hozta: szeretné gépparkját PC-ről Macintoshokra cserélni. Azonban úgy tűnik, a projektet tavaly december óta halogatják, állítja a Computerworld. Kényszerűségből.

A tavaly nyáron készített cikk megjelenése után tömegével érkeztek telefonok, a partnerek kérdéseket tettek fel, aggodalmuknak adtak hangot, ami nem meglepő. Persze voltak, akik üdvözölték a váltást, akadtak azonban névtelen halálos fenyegetések is, számolt be az elmúlt időszak eseményeiről Dale Frantz, az AWC menedzsere. "Sosem tapasztaltuk azelőtt, hogy a technológiai fejlesztési terveinket megkérdőjelezik a dolgozóink, kivéve a Mac projektnél", állítja Frantz.
Dennis Matteo, a vállalat pénzügyi vezetője nem lepődött meg a reakciókon. Elmondása szerint a meglepetés akkor érte, mikor Dale bejelentette, le akarja cserélni a vállalat számítógépeit Macintoshokra. "Dale egy nagyon előrelátó vezető, és elkötelezett Microsoft szószóló volt", mondta.

Valóban előrelátó, mivel a váltásra megvannak a pénzügyi érvei is, és ezeket hangoztatja is a dolgozókból összehívott testület ülésein. A váltással 1.82 millió dollárt kíván megspórolni a következő három évben, ennél is többe kerülne ugyanis a licenszek frissítése a PC-kre. Maga a váltás összköltsége mindössze 335.000 dollárra rúgna. "Beszéltem arról, hogy a Microsoft öt kliens licenszt kér egyetlen PC-re, hogy a hálózatra csatlakozhasson. Ez az Apple gépein egyáltalán nem szükséges", állítja Frantz. Úgy tűnik, a csere csak első pillantásra tűnik drágának, hosszútávon jobban jár vele a cég. A vállalat dolgozói és az ügyfelek nyomása azonban erős: feleslegesen kidobott pénznek tartják a befektetést.