almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: A víz alatt

A mostani fotók küldője egyszer yoppppp másszor yopppeeee néven mutatkozott be, szóval nem tudom hogy hivatkozhatok rá, de jókedvű srác, az biztos. A levél küldési idejét nagyjából tudom, mert merry xmasssssssssss-szel írta alá.

Photo Apr 30, 3 02 40 AM.jpg

Yopppeeee, köszi a képeket. Meg azt is, hogy elkísérted a kis ribancunkat a Fülöp-szigetekre, az életed kockáztatásával beállva a Mayon vulkán alá, ami az utóbbi 400 évben 48-szor tört már ki. A négyszáz évet hallva többen legyintenek, hogy ez kívül esik az izgalomfaktorukon, de nem röhögnének így, ha történetesen Old Tjikko nevű norvég fenyőfák lennének, az utóbbi 9550 évben sztoikusan, békésen hajlongva Svédországban.

Szóval félre a hülyeséget, a vulkán igen aktív, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben is kitört. Szerencse, hogy a fülöp-szigetekieknek ott van a víz, amibe belemenekülhetnek baj esetén, így csak 100 fokon főnek meg, nem 1100-on égnek szénné. Fogyaszthatósági szempontok is vannak a világon.

iPhone4S_resize.jpg

Yoppppp roncsmerülést hajtott végre, volt hogy Utazónk is elkísérte, de nem merte a vízálló tok dobozán szereplő 30 méteres határt átlépni, így a háttérben egy darab roncsot sem látunk.

Nem baj. Itt van újra Utazónk, és jobban néz ki, mint valaha.



A T-Mobile elkezdte árulni az iPhone 5-öt az USA-ban: SOROK!

Magyarországon az első, az Egyesült Államokban az utolsó volt a a T-Mobile, aki elkezdte árulni az Apple telefonját a nagy szolgáltatók közül. Egészen pontosan tegnap kezdték meg az árusítást, és ahhoz képest, hogy a készülék nyolc hónapja kapható, szép eredményt értek el.

Hogy mást ne mondjak, sorok alakultak ki:

387540759680_1.jpg

Ez ott a történelem első sora, amit magentás üzlet előtt ember valaha látott. Bezzeg mekkora parti volt 2008-ban a MOM Parknál, az iPhone 3G premierjén, emlékeztek?

Hogy sikerült ez a T-Mobile-nak? Egy ügyes húzással, az ajánlatában kiiktatta mindazt, ami frusztrálja az embert. A szerződés miatti kötöttséget, a magas árat, az elszálló havidíjakat. Gyök egyszerű csomagot rakott le az asztalra, amit mindenki megért, mert a költségek kiszámíthatóak:

1. A készülék ára 99 dollár (22 300 forint), plusz havi 20 dollár (4500 forint). Így elvileg 580 dollárra jön ki a készülék teljes ára, de ha pontosak akarunk lenni, beleszámítjuk az ottani, egyre emelkedő inflációt is (a második év 12x20 dollárja már várhatóan 2 százalékkal kevesebbet ér majd). A régi iPhone-odat beszámítják, így akár a teljes 99 dolláros kezdőár megúszható.

2. Nincs hűségszerződés. Csak arra vállalsz kötelezettséget, hogy a telefon teljes árát kicsengeted két év alatt, semmi másra.

3. A telefont szolgáltatófüggetlen állapotban adják át. Bármikor átmehetsz vele máshoz, továbbra is csak a vételárat kell kifizetned.

4. A havidíjak állandóak. A Simple Choice Plan-t ajánlják az iPhone mellé, ami 50 dollárért (11.300 forintért) korlátlan beszélgetést és SMS-t kínál 500 megabájtos adatcsomaggal, plusz 20 dollárért, tehát összesen 70 dolláros (15.800 forintos) havi díjért pedig az adatforgalomban sincs megkötés.

Mindehhez 4G-s hálózatot kínál a fontosabb területeken, jobb minőségű HD Voice beszédhangot, tethering lehetőséget.

Semmi különöset nem találtak ki tehát, mint egy szokásos "vidd el most, fizess később" akciót, de mindezt úgy, hogy a vásárlók szabadabbnak érezhetik magukat, ki tudják számolni a költségeket, és nem maradhat a nyakukon kötelező jelleggel egy olyan drága előfizetés, amitől inkább már szabadulnának, de nem tudnak. Ügyes.

A posztban szereplő egyesült államokbeli árak nettóban értendőek, aki szeretné a magyar viszonylatokhoz hasonlítani az összegeket, szorozza meg ezeket 1,27-tel

via Fortune, 9to5Mac



Az iWatch nyomában

Kicsit megint visszatértek a régi idők, amikor az Apple véletlenül és szándékosan elhullajtott információmorzsáit összeszedve próbáltuk kitalálni, mire készül a vállalat. Az iWatch nevű, testen hordható számítógép pedig pont annyira izgalmas téma, mint amennyire elsőre gondolnánk. Egy csomó jó dolgot meg lehet valósítani egy ilyen eszközzel, akár kiegészítőként, akár önálló készülékként gondolunk rá, ezek után a mostani bénázásaink már kőkorszakinak tűnnek majd.

130213_iwatch_concept.jpg

Na de mik ezek az információmorzsák? Volt egyrészt egy álláshirdetés a héten, amit elcsíptek a 9to5Macnél. Ebben Display Specialist mérnököt kerestek, aki LCE, AMOLED és hajlékony kijelzőkben is otthon van. Persze nem tudni, hogy pontosan milyen termékben akarják használni ezt a technológiát, az egyetlen értelmes felhasználási területre mindenkinek az óra ugrik be. Mert arról szólnak a pletykák.

Bill Campell, az Apple igazgatótanácsának tagja is épp jókor beszélt a jövő számítástechnikájáról, olyan eszközökről, amikkel meghittebb kapcsolatunk lesz és hasonlók. Jó hogy nem tetoválta a homlokára, hogy az Apple órát készít.

Aztán a francia MacG oldal azt is tudni véli, ki foglalkozik a projekttel. Úgy tűnik, az iPod részleghez tartozik majd az iWatch, így arra következtethetünk, hogy az Apple órája önállóan is működőképes cucc lesz, nem csupán az iPhone-unk "szolgájaként", egy egyszerű interfészként támaszkodhatunk rá. Állítólag Kevin Lynch, az Adobe volt műszaki vezetője csaknem egy hónapja csatlakozott a cupertinói csapathoz, feladataként ezt a projektet kapta, és közvetlenül Bob Mansfieldnek jelent. Reméljük, nem tervez bele Flasht, hahaha. Vagy akkor mehet már egy kis antigravitációs jóga is, abból baj nem lehet.

Közben a Pebble okosórája sem állt meg a fejlődésben, az e-inkes kijelzővel szerelt cucchoz nemrég kiadták az SDK-t a fejlesztőknek. Ezzel az ígéretek szerint képes lesz bárki egyedi megjelenést, riasztást és appokat fejleszteni a készülékre. Jelenleg 10 előlapi megjelenés és egy alkalmazás van az órára, szóval ráfért az SDK. Kérdés, mit lehet kihozni a vasból, mert a Pebble láthatóan inkább a minimálra meg az alacsony fogyasztásra ment rá. Ezek miatt nem is jelentenek közvetlen konkurenciát az Apple-nek. Sőt, inkább jót tesznek azzal, hogy kicsit felszopják a piacot.



Heti Apple-csaj: Miley Cyrus

Az eredeti neve nem is ez, hanem: Destiny Hope Cyrus. Destiny Hope! Szörnyű gyerekkora lehetett.

miley_cyrus_360.jpg

Miley-Cyrus-900-6001.jpg

Ezzel együtt is hihetetlenül sikeres lett az alig 20 éves csaj, aki egyszerre színésznő, énekes és dalszerző, és aki 2008-ban 25 millió dollárt keresett. Viszont ha fegyvert fogtok a fejemhez, akkor sem tudnék egyetlen dalcímet sem mondani tőle.

Tovább olvasom


iPotty gyerekszaroda iPaddel

Nézzétek az emberi civilizáció legcsodálatosabb teremtményét, az iPad-tartóval felszerelt bilit. A gyerek szarik és közben nyomogatja a tabletet. Lefoglalja magát. Nem értem, miért nincs felnőtt verzióban is. És magyarul olvasva milyen vicces a neve!

sc_padpotty-04rotate2_lg.jpg

81tFR7ktW9L._SL1500_.jpgsc_padpotty-03lifestyle2_lg.jpg

Alig 40 dollár, és az amazonos kommentek alapján tökéletes eszköz elfoglalt üzletasszonyoknak is. Ki ne hagyjátok, iPotty-t minden magyar háztartásban!




süti beállítások módosítása