Az ElcomSoft nevű orosz szoftvercég elkészült az Elcomsoft Phone Password Breaker legújabb, Profession kiadásával, ami elég kihívó képességekkel büszkélkedik: képes az iCloudból leszedni minden backupolt információt.

A cég hekkerei elemezték a kommunikációs protokollokat az iPhone és az iCloud között, és a megfelelő parancsokat használva bárhonnan képesek voltak kinyerni az adatokat a felhőből, nem csak az adott iPhone-t szolgálták ki az Apple szerverei. Fontos hozzátenni: az adatok teljesen védtelenül, titkosítás nélkül érkeztek iCloudból. Viszont kell hozzájuk az Apple ID és a jelszó.

Viszont a szoftver eddig is képes volt megszerezni ezt az információt, a felhasználó iTunes-ban mentett backupjaiból simán kinyeri a jelszót. Persze ha már fizikailag kezünkben van a lehallgatott eszköz, a programmal innen is letölthetjük magunknak az összes tárolt adatot.

Az újdonság annyi, hogy mostantól folyamatosan követni lehet a változásokat, miután egyszer megkaparintották a jelszót, minden későbbi mentés is a lehallgatók kezébe kerülhet - amennyiben iCloudba backupolunk.

Az Elcomsoft Phone Password Breaker használható a BlackBerryk és iPhone-ok adatainak kinyerésére, kizárólag kiválasztott törvényi végrehajtó szerveknek, bíróságoknak és hírszerző szervezeteknek árulják.