Az Apple hivatalos sajtóközleményt adott ki az iPhone 4 antenna-problémáira. A levél lényegét az alábbiakban lehet összefoglalni:

1. Az Apple feldolgozta a hozzá beérkező vásárlói információkat, ezek között voltak megszakadó hívásokról szóló, és a történelem legjobb vételi jelerősségéről beszámoló levelek százai egyaránt.

2. Minden telefonnál megfigyelhető, hogy bizonyos fogás mellett lecsökken a jelerőssége. Mint azt láthattuk különféle videókon.

3. Az Apple megvizsgálta a problémát. Olyan módon számolják ki a jelerősséget mutató pálcikák mennyiségét, ami nem ad valós képet. Például néha négy pálcikát láthatunk, holott csak kettőt kellene, mert nem túl jó a vételi jel. Ezt szoftveresen javítják.

4. Újratesztelték az iPhone 4-et. Nem találtak ettől eltérő hibát. Az antenna a legjobb, amit valaha készítettek. Nem tudták reprodukálni a jelenséget.

5. Akinek nem tetszik a készülék, sértetlen állapotban 30 napon visszaviheti, megkapja az árát.

Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy az eldobott hívásokat tapasztalók tévesen láttak 4-5 pálcikát, majd azon a bizonyos, minden telefonon jelentkező speciális fogás következtében gyengült az egyébként is gyenge jelerősség, egészen a nulláig.

A szoftver update után két esetben van gáz: ha továbbra is tapasztalható lesz az ötről nullára történő esés, illetve ha többé senkinek sem lesz látható két pálcikánál több, a mobiltorony mellett sem.