Hát erre sem sokat kellett várni, a megnyitó napján bejelentette egy hackercsapat, hogy kijátszotta az alkalmazások védelmét, és akár fizetős tartalmakat is meg tudnak szerezni ingyen. Csak ki kell cserélni néhány fájlt, és vagy egy alkalmazást telepíteni a Macre, ezután már pofonegyszerű ellopni a fejlesztők munkáit.

Egyelőre nem adták ki a kérdéses alkalmazást, érdekes indokokra hivatkozva. Szerintük ugyanis még nincs elég sok szemét a Store-ban, a megnyitókor még egész jó programok tölthetőek le. Meg akarják várni, amíg az üzlet tele lesz mindenféle szeméttel, és akkor - talán februárban - kiadják a Kickback nevű alkalmazást. A fizetős tartalmak ingyenes megszerzésének ideológiája: elválasztani a búzát az ocsútól.

Ugyanez a csapat törte fel korábban az Apple DRM-védelmét, de míg az még védhető kezdeményezés volt, ez már nem annyira az. Mivel azonban előre bejelentették, az Apple összekaphatja magát, hogy valamivel jobb pajzsot üssön össze. Újabb front nyílt a hacker-csiki-csukira, úgy tűnik. Vagy az Apple készíttet tesztverziókat is a programokhoz, és a Kickback ideológiája összeomlik.