Meghekkelték a legkisebb, érintőképernyővel rendelkező Apple-kütyüt, az iPod nanót is. James Whelton mélyült bele az iOS-nek tűnő hibrid operációs rendszer rejtelmeibe (állítása szerint a nano oprendszere az előző nano és az iOS között helyezkedik el félúton), és egy Springboard hacket követett el. Egészen pontosan: a bootolás során ki tudott kapcsolni egyes ikonokat, a helyüket üresen hagyva. Vagyis látszólag eltüntetett egy programot a készülékről.

Na, ettől ugyan még nem csinálunk a bokánkra, a dolognak inkább szimbolikus jelentése van: a készülék valamilyen szinten hekkelhető, bár a programozó hangsúlyozza, hogy nem jailbreakről van szó, nincs root access a rendszerhez. Annyiról van szó, hogy az iPod nanót módosított fájlokkal is lehet bootolni.

Na és hogy miért jó ez? Nem tudni. James Whelton sem tudja, de az operációs rendszerben különféle állatságokra talált, lássuk:

Mozi, TV Show-k, játékok, naptár, passcode lock. A hacker abban reménykedik, hogy ezeket valamilyen módon bekapcsolhatja, és akkor talán kiderül, mint is tud a kis szaros valójában. 240p-s full HD filmek, egyhúros Guitar Hero, egylapos passziánsz, de merjünk nagyobbat álmodni, legyen Infinity Blade, iTunes-os filmvásárlás, képzeljétek el, mindezt egy akkora kijelzőn, mint az ujjbegyem. Internetkapcsolat nélkül, egy zenelejátszásra alkalmas hardveren.

A csodálatos kenyérszaporítás lenne modern köntösben.