Először azt gondoltam, átugrom a reggeli hírt, miszerint az Apple Pay ma elstartol az Egyesült Királyságban. Aztán rájöttem, hogy Londont félig-meddig gyarmatosítottuk, úgy munkaerőpiacilag, így biztosan sok olvasónk érkezik onnan. És tényleg:

szazalek.jpg

Az Egyesült Államok olvasóival együtt a blog látogatóinak 5 százaléka mától fizethet Apple Pay-jel!

A UK-ben 250.000 üzletben, úgy mint: Lidl, M&S, Post Office, Liberty, McDonalds, Boots, Costa, Waitrose, Pret, BP, Subway, Wagamama, Spar, KFC, Nando’s, New Look, Starbucks, Dune, JD Sports.

Nyolc bank is elfogadja az iPhone-os fizetést: American Express, First Direct, HSBC, Nationwide, NatWest, Royal Bank of Scotland, Santander és Ulster Bank.

Az Egyesült Királyságban az Apple Pay-jel történő fizetéseket egyelőre 20 fontban (8500 forintban) maximálták, ennél többet nem fizethetsz a legbiztonságosabb fizetési módszerrel. Azért nem, mert ez is csak egy újabb PIN-kód nélküli fizetésnek minősül, tehát ugyanaz a szabály érvényes rá, mint az érintésnélküli kártyákra. Hogy az Apple Pay ujjlenyomatot kér helyette, nem számít. Szeptembertől várható, hogy felemelik a limitet 30 fontra.

Majd meséljetek.

update: olvasónk, Attila már használja

image1_3.JPG