Csapjunk bele a lecsóba, annyi érdekes hír zúdult ránk szombat reggelre, hogy csak kapkodjuk a fejünket.

Az első az Apple Watch árazásával kapcsolatos: hallottuk, hogy 350 dolcsi az indulóár, de ez csak a műanyag barbis verzióra vonatkozik, a komolyabb modellekről nem tudtunk semmit. Na hát, a TechCrunch szerint a 18 karátosra  aranyból aranyozott verziót kábé 1200 dollárért lehet majd megvenni, ami adókkal, meg a többivel itthon simán 350 ezres indulóárat jelent.

Ahogy azt meg is jósoltam februárban.

edition1.jpg

Nyilván megjelentek az első pletykák az Apple Watch 2-vel kapcsolatban, amiben állítólag még több érzékelő lesz és a 12 colos MacBook Airről is, ami meg zajmentes működést ígért. Sajnos az iPhone 7-ről eddig semmilyen pletyka nem szivárgott ki, pedig ideje lenne, hogy kapjunk némi információt. Nem lehet ennyire éheztetni a nyájat!

Közben New Yorkban meg elkezdtek sorban állni az emberek, érdemes még időben felhívni a rokonokat, hogy hozzanak esernyőt:

apple-iphone-6-fans-line-up-outside-the-apple-store-ahead-of-launch.jpg

 Screen Shot 2014-09-13 at 08.57.40.png

Jimmy Kimmel meg természetesen idén sem hagyta ki a sorokban rejlő ziccert:

 

Egyébként Londonban nem áll majd véletlenül sorba közületek valaki?

És akkor egy kis rossz hír az összefoglaló közepébe: a Walmart és a Best Buy bejelentette, hogy kihátrál az Apple Pay mögül, inkább valamilyen platformfüggetlen technológiára fokuszálnak. Ez azért elég nagy érvágás

Az érdeklődés mindenesetre nemcsak a boltok előtt kialakult sorokból érezhető, hanem az előrendelésből is: már tegnap megírtuk, hogy kábé egy óra alatt elfogyott az előrendelhető mennyiség úgy, hogy a webshopok a legtöbb országban szinte folyamatosan elérhetetlenek voltak. Tim Cook be is jelentette, hogy minden korábbi rekordot megdöntöttek, bár konkrét darabszámról nem beszélt. Tavaly az első hétvégi forgalom 9 millió darabnál tetőzött, idén szinte biztosan többet adnak majd el az új sorozatból.

iphone6plus.jpg

Azon egyébként elgondolkoztatok már, hogy micsoda stratégiai szemléletváltást jelent tavalyhoz képest, hogy most nem egy érdekes és egy érdektelen, egy drága és egy olcsóbb modellel állt elő az Apple, hanem egy érdekes és egy érdekesebb, egy drága és egy drágább verzióval? Az iPhone 6 az a kötelező frissítés, ami tavaly az 5s volt, ám amíg az 5c egy nehezen ideologizálható, szerényebb haszonnal járó szükségmegoldásnak tűnt, addig a 6 Plus egy izgalmas és drága tárgy, amire tényleg lehet vágyni. Meg is látszik majd az eladásokon.

Na de nincs még vége: Tim Cook nemcsak az eladási adatokról beszélt, hanem arról is, hogy Jobs irodája a mai napig mindig érintetlen, az ajtaján ott van a neve, minden úgy maradt, mint amikor elment, bár ez a szívemben, meg az Apple DNS-ében van a vezér-fordulat kicsit elkoptatott már: 

 

De elmondta azt is, hogy olyan terméken is dolgoznak, amiről senki sem hallott eddig. Amiről egyetlen pletyka sem szivárgott ki. És ez nyilvánvalóan nem a kijelzővel egybeszerelt Apple TV, ami az iparági merevségek miatt láthatóan továbbra is túl kemény dió a cégnek, legalábbis Cook arcáról azt lehet leolvasni, hogy legszívesebben elküldené a francba az összes műsorszolgáltató tárgyalópartnert, akivel az elmúlt években feltételezhetően egyeztetett: