Sejtettük, hogy így lesz, de most megerősítést is nyert: lesz iWatch bemutató holnapután. A 9to5Mac két forrástól is hallott arról, hogy az Apple nemrég a fontosabb közösségi szolgáltatóknak - naná, a Facebooknak is - átküldte a hordható eszközökre készített SDK-ját, hogy valamit üssenek össze szeptember 9-re.

A bemutató látszólag “one more thing” lesz, mégis elviszi majd várhatóan a show-t az iPhone-ok elől, főleg hogy sokak szerint a helyszínválasztásban is szerepet játszhatott az iWatch. Idén ugyanis nem a Moscone West lesz a házigazdája a bejelentésnek, hanem a cupertinói Flint Center for the Performing Arts. Sőt, az Apple egy bazi nagy fehér izét is emelt az épület mellé, amit rohadt sok biztonsági ember őriz. A Cnet újságírója szerint az egésznek olyan fashion week szaga van, és lehet, hogy a fehér falak mögött kifutót építenek.

550x302xFlint-Center-Temporary-Structure-Apple-Event-550x302.jpg.pagespeed.ic.IE9lKHKXb7.jpg

Értitek, hogy az iWatch-ot modellek mutatják be majd, végigsétálva a közönség előtt. Reméljük, nem terelik majd el a figyelmünket holmi zavaró ruhadarabokkal, és ehhez a zoknibemutatóhoz hasonlóan járnak el az órákkal is (a linkre 18 pluszosak kattintsanak).

Éééés: végre az Apple-höz szegődött divatguruk is otthon éreznék magukat.

Az eszköz várhatóan jövő év elején kerül forgalomba, addig meg nyilván lesz még egy keynote csak az ő tiszteletére. Ahogy az operációs rendszerekkel is teszi az Apple: először a sneak peak, utána a kivesézés, végül a megjelenés.

Nagy show lesz, nálunk a szokásos véleményosztó, jókedvű, sörözős-borozós élő szöveg- és képalapú közvetítéssel, az Apple oldalán pedig élő videó streammel, amit itt érhettek el. Ja, és Windowsról állítólag nem: az Apple idén csak saját termékeiről engedi megnézni az eseményt, iOS vagy OS X támagatott.