A korábbi hírek 1704x960 pixelről beszéltek, most azonban mikroszkóp alá tették a panelt, amiből úgy tűnik, hogy 13 pixel lesz horizontálisan és vertikálisan is milliméterenként. Csakhogy: 4,7 colra elosztva a fenti felbontást milliméterenként 16 pixelt kapunk, szóval valami nem stimmel.

iphone6assembled2.jpg

iphone_6_display_microscope.jpg

Hát az, hogy rossz kijelzőt vizsgáltunk eddig.

A 9to5Mac az Xcode 6 bétájának kódját átnézve ugyanis rábukkant egy másik támogatott felbontásra, az 1472x828-asra is, ami egészen biztosan támogatott pixelszám lesz. És ha a mikroszkóp alatt látott kép 13 pixeléből indulunk ki, az 4,7 colon kábé pont ezt a felbontást adja ki, a megoldás tehát azt, hogy a kisebbik nagy iPhone kijelzője 1472x828 pixeles lesz.

És ha megtartjuk a fenti pixelsűrűséget, 5,5 colon már meg is kapjuk a korábban emlegetett 1704x960 képpontot, ez tehát a nagyobbik nagy iPhone felbontása, valószínüleg.

Egyébként a 13-as pixelszám soronként és oszloponként előrelépés, hiszen az iPhone 5s-nél ez az érték csak 10,5, szóval tovább retinásodik a mobil.

További hírek mára: frissült az FCPX és a Motion, mostantól könnyebb lesz bluray-lemezekre adatot írni (úgyis tömeges tüntetések voltak már emiatt), meg még egy csomó minden megjavulódott, és itt a Parallels Desktop 10 Yosemite és iCloud Drive-támogtással, ráadásul minden sokkal gyorsabb lett a programot használva.