Mi is beszámoltunk márciusban azokról a tervrajzokról, amiket a japán MacFan szerzett meg. Természetesen nem lehetünk tökéletesen biztosak abban, hogy a rajzok eredetiek, de elég hitelesnek tűnnek és rímelnek azokra a szupermegbízható infókra, amik az új mobilról kiszivárogtak. Rögtön a tervek publikálása után felbukkant néhány render, ezek megpróbálták elképzelni, hogy milyen lesz majd a síkban felvázolt telefon, most azonban a MacRumors állt elő a saját verziójával: megkérték Ferry Passchiert, hogy a japán skicceket pontosan lemásolva készítse el a háromdés modelleket és ez lett a végeredmény:

iphone-6-side.jpg

És akkor helyezzük kontextusba is a készülékeket, a Macrumors szerint így néz ki majd a 4,7 és az 5,7 colos telefon a 4 colos iPhone 5S és a 7 colos iPad mini között:

iphone-6-all.jpg

Egy másik mai pletykánk az iWatch-csak kapcsolatos: állítólag a Quanta Computer végzi a sorozatgyártást és a tajvani csiptervező, a Richtek és részt vesz a készülék előállításában. A kijelzőt a TPK szállítja, míg a processzort a Samsung gyártja az Apple tervei alapján. Az óra állítólag augusztus-szeptemberben már piacra is kerül és a tervek szerint 65 milliót gyártanak le belőle idén, ami elég merész jóslatnak tűnik: tavaly kb. 150 millió iPhone-t adtak el, időarányosan 84 milliót, a fentiek alapján tehát arra számít az Apple, hogy az iWatch rögtön közel akkora siker lesz, mint a jelenlegi legmenőbb terméke.

Összehasonlításul: iPadből csak 40 millió fogyott az augusztustól januárig tartó időszakban.