Fogalmam sincs, hogy akadtam rá, talán átküldte valaki a program linkjét, de most itt van az iPhone-omon és még mindig nem hiszem el: ez a fordítóprogram működik. Méghozzá fillérekért: 0.89 euróért.

Az iTranslate Voice egy osztrák fejlesztésű alkalmazás, ami felismeri a beszélt szöveget és képes azt bármilyen nyelvre lefordítani. Annyi a trükk, hogy mindkét feladatát egészen jól végzi. A program mögött álló fejlesztők alig huszonévesek, de ezzel a minőséggel és árazással valószínűleg elég gyorsan össze fog jönni az első millió. Akár euróban.

Screen Shot 2012-11-13 at 12.55.52 PM.png

A program persze nem tökéletes, de messze jobban ismerte fel a magyaromat, mint arra számítottam. Igazság szerint artikulált, de normál tempójú beszédnél is kilencven százalék körüli volt a találati aránya:

IMG_5379.PNG

Egész jól fordít magyarról angolra:

IMG_5380.PNG

Találkozzunk holnap este nyolckor:

IMG_5389.PNG

Amikor viszont tagoltam a szavakat, lényegében a száz százalék közelébe kúsztam:

IMG_5390.PNG

IMG_5384.PNG

Itt van például egy nem is annyira egyszerű mondat a délelőtti cikkemből, gond nélkül felfogta a program, hogy miről van szó.

IMG_5391.PNG

De a legtöbb esetben is csak apró tévesztésekről lehetett beszélni, tagolt beszéd mellett meg azokról sem. Van néhány vicces tévesztése:

IMG_5388.PNG

De alapvetően hatalmas a szókincse:

IMG_5392.PNG

További érdekessége a programnak, hogy egész jól fordít magyarról angolra, vagy bármi másra, de alapvetően úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt a motort használja, mint a Google translate. Amivel kapcsolatban csak most fedeztem fel, hogy mennyire más eredményt ad attól függően, hogy kis-, vagy nagybetűvel kezdjük a mondatot:

Screen Shot 2012-11-13 at 12.40.34 PM.png

Screen Shot 2012-11-13 at 12.40.43 PM.png

A program legnagyobb hátránya, hogy aktív netkapcsolat kell hozzá, szóval ha külföldön akarjuk használni, kénytelenek leszünk roamingolni, vagy sokkal inkább venni egy helyi adatkártyát, de mindenképp az van, hogy elérkezett a jövő, méghozzá olcsón, ami remek hír. Ja, és már csak ezek alapján is jöhet a magyar Siri.

Szedjétek, amíg akciós.

Disclaimer: Az Appleblog részt vesz egy Affiliate-programban, ha a posztokban elhelyezett linkekre kattintva vásárolod meg az App Store-os programokat, részesedést kapunk a vásárolt összegből. A program ára nem változik, csak jó lesz nekünk. Ha nem akarod, hogy jó legyen nekünk, írd be simán a Google-be a program nevét, és megkapod jóság nélküli App Store-os linket.