Végre kiderült, hogy milyen fából faragták az új iPadet: a Tinhte megszerzett egyet a tabletből és lefuttatta rajta a Geekbenchet. A tesztnek két eredménye volt, az egyik, maga a végeredmény, kevésbé beszédes: az iPad 756 pontot kapott, körülbelül annyit, mint az elődje, és jóval többet, mint az első generációs iPad, ami 400 pont körül állt meg. (Lent sorban az első iPaddel rokon iPhone 4-esem, az iPad 2-m és az új iPad eredményei láthatók):

Ebből két következtetést vonhatunk le: egyrészt, hogy a most bemutatott A5X cpu semmivel sem gyorsabb, mint az iPad 2-ben használt A5-ös, az egyetlen igazi fejlesztés a kétmagosról négymagosra hízlalt grafikus mag, amit viszont nem tesztel a Geekbench: ez a második következtetésünk a változatlan végeredményből.

Ennél valamivel izgalmasabb, hogy végre órajelekről meg gigahertzekről is hallunk (még ha egy Apple-termék esetében tényleg nem is ez a lényeg).

Az iPhone 4-ben ugye 800 megahertzes A4-es processzor és 512 megabájt memória volt, az iPad 2-ben 1 gigahertzes A5-ös és szintén 512 megabájt memóriával. Az új iPad processzorának az órajele nem változott, viszont kétszer annyi memóriát, 1 gigabájtot kapott, és ennyi még sosem volt iOS-eszközben, hiszen az iPhone 4S-nek is fél gigabájttal kell beérnie.

Ennyit mára a gigahertzekről és gigabájtokról.