Amikor megjelent az új Air, a tesztekből kiderült egy érdekesség: kétféle típust gyártanak, az egyiket a Toshiba ssd-jével, a másikat a Samsungéval. A különbséget csak akkor veszi észre a vásárló, amikor már kicsomagolta a gépet: mindegyik 11-esből és 13-asból van ilyen is, olyan is, pedig egyáltalán nem mindegy, hogy melyik Airt vesszük meg. A toshibás ugyanis valamivel lassabb, a tesztek szerint körülbelül ennyivel:

A különbség azonban tovább nőhet. A 9to5Mac újságírója ugyanis kipróbálta az új Samsung ssd-ket, a 830-as sorozatot, és kiderült, hogy az 400-500 megabájtos másodpercenkénti írási-olvasási sebességre képes, kétszer annyira, mint az Airekben használt 470-es.

Fontos infó továbbá, hogy a Samsung már csak a 830-ast gyártja, szóval várhatóan nemsokára még nagyobb lesz a különbség a toshibás és samsungos Airek közt.

Egyelőre azonban még a 470-esekkel szállítják az Apple laptopját, valószínűleg a kaliforniai cég akkora készleteket halmozott fel az ssd-kből, hogy még nem fogyott ki belőlük. Az is elképzelhető tehát, hogy az új technológia már csak az új, Ivy Bridge processzorokkal szerelt Airekben fog felbukkanni, ha egyáltalán. Mert az is elképzelhető, hogy az Apple megszakít minden kapcsolatot a Samsunggal, és csak a lassabb Toshiba ssd-k lesznek elérhetők a típusban.