Sok a furcsaság mostanában a HP körül. Volt itt kommunikációs katasztrófa a pc-üzletág eladásának bejelentése kapcsán, bénázás a Web OS-körül, vezetőváltás, most meg itt van ez a fotó.

A Reuters által készített képen Ray Lane látható, ahogy a leírás szerint kaliforniai otthonában számítógépén dolgozik. A világ legnagyobb pc-gyártójának elnökeként viszont elég meglepő, hogy a fickó egy MacBook Airt használ. Főleg, hogy azt még fel is vállalja, hiszen jól láthatóan egy beállított képről van szó. Én legalábbis kevés esélyt látok arra, hogy a Reuters fotósa épp Lane nappalijába tévedt karácsonyi bevásárlás közben, és jó turistaként elsütötte az exponálógombot.

Bár a képen látható egy másik számítógép is, ez kevéssé menti a helyzetet, főleg akkor, amikor a HP épp teljes erővel tolja saját Air MacBook-hasonmását, az Envy-t a piacon. Az biztos, hogy Lane nem technikai szakember, nem alakítja a gépek külső-, vagy belső felépítését, nem vesz részt közvetlenül a fejlesztésben, szóval nehéz elképzelni bármilyen más okot az Air használatára, mint hogy kedveli a gépet.