Két hete írtunk arról a titokzatos Apple-gépről, amit az Ebayen kezdett el árulni a tulajdonosa. A laptopban az volt a spéci, hogy a kijelzőbe antenna volt építve, és elvileg alkalmas volt a modell a 3G-s netkapcsolatra is. Elvileg, mert gyakorlatilag nem, ettől függetlenül fontos kordokumentumról volt szó, ami azt is bizonyította, hogy az Apple bizony játszik a mobilnetes laptop gondolatával - csak az Istennek nem akarja piacra dobni azt.

A gép tulajdonosa sikerrel értékesítette 70 ezer dollárért a gépet, ám az új tulajdonosnak csalódottan kellett tudomásul vennie, hogy a belsőnek köze sincs egy Apple-laptophoz: az alaplap, az optikai meghajtó, a kijelző, a merevlemez, a topcase mind valamelyik külsős gyártó terméke, az eredeti MacBook Prót tehát alaposan kibelezték és átalakították. A vevő visszakérte a pénzt, amit némi bírói nyomásra az eladó vissza is adott, ezután jelentkezett be az Apple azzal, hogy igényt tartana a laptopra.

Mivel ebben a formában nagy értéke nem volt a gépnek, a tulajdonos átadta azt a kaliforniai cégnek, így a prototípus végre hazatért.