Töltsünk most egy rövid percet a számok bűvöletében, mert annyi érdekes adat jött az Apple-lel kapcsolatban, hogy muszáj rajtuk csámcsogni egy kicsit.

A legkisebb szám az egy: egy százalékkal növelte piaci részesedését az Apple egy negyedév alatt az amerikai piacon. Mindezt ugye úgy, hogy az egyetlen készülékük (újabb egyes!) akkor már bőven több mint fél éves volt. A Samsung stagnált, az LG kicsit erősödött, a Motorola és a RIm hangyányit visszaesett.

Egynél több az ötmillió: ennyi iPad 2-t rendelt az Apple egyetlen hónap alatt, júliusban a DigiTimes szerint. Egészen pontosan a touch sensorból vásárolt meg ennyit a cég, de hát ugye anélkül nincs iPad 2 és viszont. Júniusban egyébként hasonló méretű volt a kiszállítás, ami azért durva, mert legutóbb még egy negyedév alatt adott el 4.7 millió készüléket az Apple, most meg már havonta ekkora a kereslet.

És akkor a legnagyobb szám: állítólag 15 millió iPhone 5-öst rendelt az Apple szeptemberre, szóval legalább lesz egy normális kezdőkészlet. A pletykák egyébként továbbra is csak egy ráncfelvarrásról szólnak, már amennyiben kétszer gyorsabb processzor és kilencszer gyorsabb grafikus mag csak egy ráncfelvarrás (ez lényegében az iPad 2 hardvere), míg a kamera felbontása 5-ről 8 megapixelesre nőhet.