Még csak most mutatták be az iPad második generációját, benne az új, 1 gigahertzes A5-ös csippel, máris összerakták az elemzők, hogy a processzornak hála teljes értékű médialejátszó lesz a várhatóan szeptemberben megjelenő új Apple TV.

Elmondom, mire gondolnak: az aktuális generáció az első iPad és az iPhone 4 A4-es processzorát használja, logikus tehát, hogy az idén várható új modell az iPad 2 A5-ösét örökli majd (remélem, eddig követhető).

Márpedig ez kétmagos, kétszer erősebb csip elődjénél, a grafikus teljesítmény meg kilencszeresre nőtt, és Steve Jobs saját bevallása szerint is kiválóan alkalmas az 1080p-s videók lejátszására. Arra, ami az A4-esnek még nem ment, az ugyanis 720p körül elakadt.

Az új eszközt tehát biztosan tudni fogja majd a full hd-t is, kérdés, hogy az iTunes Store-ban lesznek-e majd ekkora filmek, illetve hogy ezt a típust behozzák-e majd egyáltalán hozzánk. Ha nem kapunk online boltot, valószínűleg ezt sem.

Bár én már inkább egy valódi Apple TV-re készülök, pontosabban egy tévébe épített médialejátszóba, amivel újabb területre tör be az Apple. Kinézem belőlük.