Szerintem elég sokan ott voltatok a tavalyi rendezvényen, ahol jól egymásnak feszült androidos meg iphone-os, ahol a hazai szakértők krémje azt próbálta kideríteni, hogy melyik lesz a jövő legerősebb platformja. Elég sok minden megváltozott azóta, a tabletek elképesztő fejlődésnek indultak, már nem kérdés többé, hogy lesz-e valaha versenyképes Symbian, az viszont nagyon is, hogy mi lesz a Nokia-Microsoft párosból, hogy miként látják az iOS és az Android jövőjét a magyar szakértők, és hogy mik ma a trendek az alkalmazáspiacon.

Az idei Smartmobilon ezekre a kérdésekre is választ keresnek majd, úgyhogy akit érdekel az ilyesmi, annak érdemes lesz ott lennie április hatodikán a Vörösmarty téren, az Üvegpalotában. Elég komoly előrelépés ez a tavalyi újpesti helyszín után, vagy vendégből lesz több, vagy pénzből, mindenesetre az exkluzív környezet jobban is passzol a szuperaktuális témához, mint a tavalyi.

Lesz egy rakás program és előadó, megválasztják az év alkalmazását (erre érdemes jelentkezni), és megpróbálják "körbejárni azokat a hatásokat, amit az okostelefonok, táblagépek és kütyük a média, fejlesztési, kereskedelmi, szolgáltatói, befektetői és platform fejlesztői területre hoznak, illetve meghívnak több befektetőt, akik mobilos projektekbe és cégekbe szeretnének invesztálni a következő időszakban."

Lesznek külföldi előadók, a Sanoma Digital-tól Lassi Kurkijarvi (Hollandia) és a MEC Global mobilos vezetője - Tara R. Marsh (Director for Mobile of Global Solutions MEC), és még az is lehet, hogy én is részt veszek egy kerekasztal beszélgetésben, akármi is megtörténhet! Aki jön, azzal ott biztosan találkozunk.