A DigiTimes szerint az Apple lecseréli régi partnerét, a Samsungot, és a most is gyártott Apple A4-es processzort, valamint a lap szerint a Cortex-A9-es architektúrára épülő Apple A5-öt is a TSMC-vel készítteti majd el. Jelenleg a Samsung gyártja az A4-eket az Apple-nek, ahogy az iPhone 3GS-ben dolgozó S5PC100-at is a koreai partner szállította, a nagy barátságnak azonban vége: a Samsung jelenleg számos olyan mobilt és tabletet ad el, ami közvetlen vetélytársa az Apple portfóliójának, éppen ezért a kaliforniai cég nem szeretné a technológiai fejlesztéseit megosztani konkurensével.

Az átállás egyébként már korábban megkezdődött: 2010-ben, amikor a Samsung nem tudott elég csipet gyártani az Apple-nek, a TSMC már beállt a sorba, de utólag visszanézve valószínűnek tűnik, hogy többről szólt ez a megállapodás: Jobsék már azt tesztelték, hogy miként teljesít az új partner.

A pletykák szerint egyébként csak az iPhone 5 kapja majd meg az Apple A5 nevű, újgenerációs ARM-technológiára épülő processzort, míg az iPad 2-ben annak az A4-es csipnek a továbbfejlesztett verziója lesz, amelyik jelenleg is megtalálható az iPadben és az iPhone 4-ben.