A Businessweek információi szerint Steve Jobs háborúra készül a bíróságon. Elkezdett ipari mennyiségben alkalmazni jogászokat, hogy a jelenleg ellene folyó ügyekből jól jöjjön ki, illetve vissza tudjon támadni szükség esetén.

Az állam legjobb szabadalmi ügyvédjeit bérelték fel külsős tanácsadókként, akik igazi kis besurranó bérgyilkosokat jelenthetnek a csatában. Lássuk a tábornokokat:

Ropert Krupka (Kirkland & Ellis): az Apple-Creative perben is közreműködött korábban, az Apple 100 millió dollár mínusszal jött ki, ami ugye csak relatíve sok. Vajon itt is működni fognak-e Mr. 100 millió taktikái? Megússza ennyivel az Apple? Vagy még keres is a dolgon?

William Lee WilmerHale: a Broadcom kontra Qualcomm ügyben képviselte sikeresen az előbbit. De meg tud birkózni egy több mint tízszer nagyobb piaci értékű céggel?

Matt Powers: asztmagyógyszeres perben már bizonyította, hogy visszaveri a szabadalmi támadásokat. Vajon meg tudja ismételni ugyanezt a nyomtatott áramkörökkel?

Csupa óriási és fontos kérdés. Az látható tehát, hogy a fegyverkezés beindult, a körbepereskedés dominóláncolata sorra veri le a következő tagot, most előbújnak az évek óta elsumákolt szabadalmi ügyek. A mobil szektorban ez így néz ki jelenleg.

A cikk még egy érdekes dolgot állít: 2008 óta az Apple-t perelik be a legtöbbször az Egyesült Államokban. 2009-ben 27 ügy indult ellene.