Az egyesült államokbeli (magyarban nem) AppStore-ban megjelent egy új kategória a Free Apps menüpont alatt, ennek a neve nagyon szimpatikus: Try Before You Buy.

Rögtön felkaptam a fejem, gondolhatjátok, mi futott végig rajta: hogy az Apple lehetőséget ad a programok kipróbálására a vásárlás előtt.

De nem, csak bepakolták ide a lite verziókat, azokat, amiket a programozók egyébként is azért hoztak létre, hogy meghozzák a kedvet a vásárláshoz. Nemcsak nekem okoztak csalódást, a gizmodósok ezért átrágták, milyen hatása lenne, ha a Try Before You Buy tényleg működne, úgy ahogy kell.

A felhasználó full appot próbálhatna ki ingyen, és a próbaidő (a letöltéstől számított bizonyos keret) letelte után eldöntheti, kell-e neki az adott alkalmazás vagy sem.

A programozóknak nem kellene plusz munkát fektetni a lite verziókba, és az értékelést is lehetne okosabbra fejleszteni ezáltal. Ez a rendszer egyedül a szar, pénzlenyúló programok készítőivel szúrna ki, de hát ők meg pusztuljanak ki az üzletből, nem igaz?

Építő ötlet. Támogatom. Steve?