Az idei CES legkúlabb játéka egyértelműen a Parrot AR.Drone volt, egy iPhone-nal irányítható négyrotoros helikopter wifi-kapcsolattal és kamerával. Mai korunk digitális világában úgy kellett valami megfogható iPhone-os játék, mint egy falat kenyér.

Kiderült, hogy a kicsike szeptembertől lesz kapható 300 dolláros áron, ami szerintem bőven belefér ahhoz képest, milyen gonosz kis tréfákat lehet majd űzni a huszonegyedik század sárkányrepülőjével.

Az iPhone-os irányító program ingyenes, az amerikai store-ban két augmented reality játékot is le lehet tölteni hozzá. Pontosan, repülsz a helikopterrel a Margit-szigeten, egyszerre a fák között meglátsz néhány undorító szörnyet, odamanőverezel és legyakod őket lézersugárral. Hát nem fantasztikus? De.

Az egyetlen gyenge pont a wifi, ami a cég szerint 50 méteres hatósugarat eredményez, eddig lehet elrepülni a Drone-nal (hogy utána mi történik, nem tudom). Kellene egy urban verzió, ami a házakban található wifi routerekre csatlakozva marad velünk kapcsolatban, és a Google Street View meg a videochat kapásból egy ócskaságnak tűnik majd.