Nincsenek túl izgalmas pletykák, de ami van, azt most jól elmondom. Szóval az idén megjelenő iPhone három dologban is eléggé deviánsnak számít.

Dizájncsere három évente

Azt ugye már mindenki biztosra veszi, hogy az idei iPhone nagyjából ugyanúgy néz majd ki, mint a tavalyi. És a tavalyelőtti.

Ez azért szokatlan, mert eddig az Apple két évente újított dizájnban, aztán a következő évben gyorsította fel a vasat. Hogy most milyen ficsörrel akarják eladni az ideit, nem tudni, de a pletykák szerint a három éves ciklus marad.

Most láthatjuk, miért rossz ötlet Jony Ive nyakába varrni a szoftverfejlesztést: már nem tudom elképzelni, mivel üti agyon az időt valódi termékdizájnerként. 2012-ben kifejlesztett egy szép iMacet, aminek a formája agyonvágta a funkcionalitást, a végtelenségig vékonyítva és könnyítve egy asztali gépet. 2014-re elkészült a kifinomultnak nem nevezhető, antennacsíkos iPhone 6 dizájnnal, a tableteknek meg áthúzta az oldalméreteit AutoCAD-ben, lett kisebb, nagyobb. Ja, meg persze négy hangszóró. És egy tollat is tervezett.

Két év alatt azt gondolnám, hogy már alig várja, hogy az egyik új rajza megelevenedjen. 

Alap 32 gigbájt háttértár

Na, ennek örülünk. Az Apple végre dobja a felhőben tárolt fotók és felhőben tárolt zenék ellenére is egyre kevesebbnek bizonyuló, és simán megtelíthető 16 gigabájtos belépőszintet a telefonokban. Az új iPhone 32-től indulna állítólag.

Jack-aljzat

Újabb bizonyítékféleség került elő arra vonatkozóan, hogy az Apple szanálja a jack csatlakozót a telefonról. Kínában ugyanis már elkezdték hirdetni a 3.5 milliméteres jack - Lightning átalakítókat, hogy aki továbbra is használná a régi fülesét, használhassa. Ezek valószínűleg még dummy prototípusok, és tutira nincs meg az MFi minősítésük - ahogy az egyikük állítja -, valószínűleg ezeket akarják majd engedélyeztetni ősztől.

mfi.png