Az Apple tegnap befrissítette az OS X-et. A OS X 10.11.5 egyik fő ficsöre az iTunes 12.4, ami két dolog miatt is jó

  • könnyítettek a mammutprogramban való navigáláson
  • kijavították a hibát, ami miatt megerősítés nélkül törölt néha dalokat az iTunes

Lássuk az elsőt. Az iTunes ismét kapott egy sidebart, hogy könnyebben megtaláljuk, amit keresünk, valamint megújult a Media Picker, amivel kiválaszthatjuk a médiatípusokat. Mindkettő testreszabható, hogy csak azt mutassák, amiket szeretnénk.

screen-shot-2016-05-16-at-12-20-50-pm.png

Visszatért az Előre/Hátra gomb is, amivel gyorsabban lépkedhetünk oda-vissza a korábbi találataink között, legyen szó lokális vagy online felületről. A menük is egyszerűsödtek.

Az Apple pénteken elismerte, hogy az iTunes valamiért engedély nélkül töröl zenéket a felhasználó gépéről, ez a frissítés pedig pár nappal később már állítólag be is foltozta a hibát. Az egész sztoriban inkább az az érdekes, hogy milyen régóta szenved ettől egy csomó ember, akiknek a hangja nem jutott el Cupertinóig, főleg annak köszönhetően, hogy legtöbben ki sem nyitották a szájukat. Azt hitték, ez ficsör.

Megjelent az iOS 9.3.2 is, aminek egyelőre a leghíresebb képessége, hogy brickeli az iPad Prók egy részét.

iPad Pro-használók, egyelőre ne tegyétek fel a frissítést, várjatok még pár napot, hogy az Apple újra átnézze a kódját.

Error 56-tal álltak le iPad Prók (bocs, Phil!) világszerte, miután frissítettek az új operációs rendszerre, és újraindították a készüléket. Ez a hibakód hardveres problémára utal, ami nem tűnik korrekt magyarázatnak egy szoftveres frissítés után. A beszámolók szerint inkább az iPad Pro 9.7 érintett, de a másik is téglázódott időnként meg minden.