A Volkswagen nagyot gurított. Miközben számolgatjuk, mely modellek esetében elérhető a CarPlay, és milyen szintű autót kell ahhoz venni, hogy simulékonyan együttműködjön az iPhone-unkkal, addig a német autógyártó az egyesült államokbeli piacon nagyjából az összes most érkező, 2016-os modelljébe beszereli a lehetőséget.

A "nép autói", az Eostól és a Touaregtől eltekintve, mindannyian támogatják majd az időközben a "nép telefonjaivá" vált okostelefonokat.

apple_carplay_5098.jpg

A MIB-II-es rendszerek, amiket az autókba építenek, a CarPlay mellett támogatják az Android Autót, valamint a Vokswagen saját Car-Net alkalmazása is fut majd rajtuk. Ez utóbbinak éves díja is van, 199 dollárért távoli lezárás, duda és fényszóró, parkolási infó, lopott autó helyzetének meghatározása, automatikus törésértesítés, diagnosztika és monitoring rendszer érhető el. 

Négy különböző MIB-II rendszer lesz elérhető, a modellektől és a felszereltségtől függően. Az alapmodellek 400x240-as, 5 colos kijelzőt kapnak, a drágábbakban pedig 800×480-as, 6,3-tól 8 colig terjedő kijelzők kerülnek. A nagyobb kijelzőjű modellek egyszerre két okostelefonnal is képesek szinkronizálni.

A VW pedig nemsokára az Apple Watch-ot is támogatja majd, az órával ellenőrizhetjük, bezártuk-e az ajtókat, megtalálhatjuk térképen a parkoló autónkat, és távolról dudáltathatják és villogtathatják a kocsit. Az első 2016-os modellek júliusban érkeznek az USA-beli kereskedőkhöz. A sajtóközlemény külön kiemeli, hogy a felszereltség az Egyesült Államokban eladott autókra vonatkozik, máshol nem feltétlenül lesz elérhető ugyanez a CarPlay-ellátottság.