Itt lehet a válasz arra, hogy miért nem írja ki a lemerülésig hátralévő időt az OS X 10.8: mert nem meri. Egyre több helyről lehet ugyanis olyan híreket hallani, hogy az új operációs rendszer számtalan gép üzemidejére komoly csapást mért. Sokszor csak 1-2 órával csökkent a kapacitás, de arra is van példa, hogy egyenesen megfeleződött (régebbi gépeknél a két állítás ekvivalens). A jelenség méreteire jellemző, hogy már egy közel 31 oldalas panaszáradat gyűlt össze az Apple honlapján.

Ebben a közegben nyilván számtalan ötlet merült fel a hiba javítására, kezdve az újratelepítéstől az új funkciók kikapcsolásán át egészen az SMC újraindításáig, de egyik sem oldotta meg hosszútávon a problémát.

Screen Shot 2012-07-25 at 3.28.38 PM.jpg

Vannak kísérőjelenségek is, sokan panaszkodtak magas processzor-hőmérsékletre pihenő üzemmódban, ami arra utal, hogy valamilyen háttérfolyamat szívhatja le a teljesítményt és ezen keresztül az akkukapacitást. Ennek ellentmond, hogy alvó üzemmódban is tűnnek el a százalékok.

Nem túl lelkesítő, hogy a tavaly megjelent Lionnak már egy 177 oldalas best of-ja van az Apple honlapján, és az ott felmerülő problémákra a kaliforniai cég a mai napig nem adott ütős választ. Szóval az is lehet, hogy ez már nem bug, hanem feature.

Nem kell annyit gépezni, néha le kell csukni a laptopot, oda kell fordulnunk családunkhoz és azt mondani nekik: Heló!

Nálatok mi a helyzet?