Az iPaddel remekül lehet gépelni, néhány megkötéssel. A legfontosabb talán, hogy angolul írj: a külföldi sajtótájékoztatókon az újságírók harmada már iPaddel dolgozik, mert ha nem kellenek ékezetes karakterek, tényleg zseniálisan gyorsan lehet szöveget bevinni a tablettel.

Ha elő kell varázsolnod egy Á vagy egy É betűt, már nagyságrendekkel problémásabb a dolog. És van még egy gond: nagyon nehézkes navigálni a szövegben. Ha elütsz valamit, egy örökkévalóságig tart visszalépni, hiszen ehhez már az ujjadat kell használnod: rá kell bökni kábé arra a pontra, ahová vinnéd a kurzort, megjelenik a terület nagyított képe, ahol finom ujjmozdulatokkal próbálod meg eltalálni a releváns mezőt.

Az ékezetes karakterekre nem, utóbbi problémára megoldás lehet Daniel Hooper szuper kis fícsöre, amiről tegnap írt a Beszéljukmac, és ami gesztusok segítségével egyszerűsítené le a problémát.

A gesztusok kizárólag a billentyűzetmezőn működnének, és a segítségükkel sokkal egyszerűbb lenne a lassú és a gyors mozgás, valamint a szövegkijelölés. Valahogy így:

A videót nézve nekem az a benyomásom támadt, hogy a billentyűzetet lényegében már eleve így kellett volna kialakítani, a Hooper Selection annyira egyszerű és magától értetődő módon könnyíti meg a gépelést, hogy nem is értem, miért nincs még benne az iOS-ben.

Hooper egyébként a videóban arra bíztatja a felhasználókat, hogy ha tetszik nekik a módszer, azt jelezzék az Apple hibabejelentő oldalán: ha elég levél érkezik, talán bekerül a Hooper Selection az iOS 6-ba. Az Apple egyébként időközben eltüntette oldaláról a topicot, azzal, hogy "Ismert problémáról" van szó.

Ez jelentheti akár azt is, hogy eljutott az üzenet Cupertinóba, és a következő iOS-nek része lesz ez a módszer.

Jelentse azt.