Az itteni idő szerint tegnap este közölt számokat már mindenki ismeri, a 11-kor kezdődött konferenciahíváson azonban Tim Cook mondott még néhány érdekes dolgot. Aki nem akarja végighallgatni az egészet, annak kiemelem, szerintem mi volt a fontos.

A legfontosabb, hogy az Apple 16 milliárd dollárt csapott hozzá az azonnal felhasználható pénzeszközeihez, így 97,6 milliárd dollárja van, amit akár holnap elkölthetne. Csak összehasonlításképp (megint ezzel a számmal jövünk): a teljes magyar államadósság 88 milliárd dollárt tesz ki. Simán megoldhatnák az egyik legnagyobb problémánkat, szerintem bevállaljuk, hogy cserébe ingyen szerelünk össze iPadeket munkaidő után.

Cook szerint erősen gondolkoznak rajta, mire költsék a pénzt, nem akarják, hogy kiégesse a zsebüket, de nem is kapkodják el.

Az iPadről is sok szó esett, a tabletek térhódítása ugyanis iszonyatos méreteket öltött. Cook szerint egy nap a tabletpiac nagyobb lesz, mint a számítógéppiac, az előző negyedévben már most több táblát adtak el, mint pc-t. A Fire-től nem félnek, szerintük aki iPad-szintű készüléket akar, nem fog megelégedni egy funkcióiban szerényebb megoldással. 1,5 millió iPad dolgozik már az egyesült államokbeli oktatásban egyébként, a jövő nemzedéke függő lesz.

És még néhány szám: 600 ezerszer töltötték le az iBooks Authort. Az iTunes U appból 3 millió fogyott. 85 millió iCloud-felhasználót számoltak össze. 550 ezer program van az AppStore-ban, ebből 170 ezer kifejezetten iPadre optimalizálva.