Az Appleblogon már megértünk vagy tizenöt negyedéves jelentést, de alig emlékszem olyanra, hogy ne az eddigieket felülmúló számokat kellett volna bemutatni. Ez most is sikerült, nem is akárhogyan.

A sajtóközlemény így kezdődik: Highest Quarterly Revenue and Earnings Ever. All-Time Record iPhone, iPad and Mac Sales. Hát csak ennyi.

Lássuk rögtön a bevételt: 46,33 milliárd dollárt termelt be az Apple három hónap alatt. Egy éve ilyenkor még a 26,7 milliárdra mondtuk, hogy aztamindenit (akkor az 86 százalékos emelkedést jelentett). Most ez 73 százalékos növekedés. Az optimista elemzők 36 milliárdra számítottak ebben a jelentésben, tízmilliárddal kevesebbre. Ez van, ugorhat a részvényárfolyam.

Az Apple profitja 13,06 milliárd dollár - egy éve még csak 6 milliárd dollár volt. Ez 117 százalékos növekedés. Bumm.

A cég 37 millió iPhone-t adott el, ez 128 százalékos növekedés az egy évvel ezelőttihez képest. A maximum eddig 20,3 millió készülék volt három hónap alatt. Csak hogy tudjuk elhelyezni dimenzióban, képzeljetek a végére egy duplázást:

15,4 millió iPad is elment, ez 111 százalékos növekedés. Nem is csoda, a legutóbbi felmérések szerint a karácsonyi időszakot követően az egyesült államokbeliek körében megkétszereződött a tablet-használók száma.

5,2 millió Mac is elfogyott, itt sincs mit szégyenkezni, ez 26 százalékos növekedés, óriási ez is, de legalább felfogható, ésszerű, megszokott ugrás. iPodokból 15,4 millió fogyott, ez 21 százalékos csökkenés az egy évvel korábbiakhoz képest.

A konferenciahívás hamarosan kezdődik, 23:00-tól itt tudjátok hallgatni. Holnap beszámolok az ott elhangzott érdekességekről is.