Látszólag csak annyi történt, hogy eltávolították az AppStore-ból az egyetlen Apple-fejlesztésű játékot, a Texas Hold'em-et, ami az elsők között jelent meg az online üzletben, és azóta árulták 3.99 euróért.

A játék azonban nemcsak iPhone-ra volt az első és egyetlen játéka a cégnek, de a hordozható eszközökre is megelőzte a többit. 2006-ban mutatták be először a programot, amivel iPod classicon is lehetett játszani a clickwheel tekerőgomb segítségével. Előző hónapban azonban az Apple kinyírta a tekerős játékokat, többé ez sem elérhető.

Az AppStore indulásakor még úgy látszott, az Apple is érdekelt a játékok készítésében, a Texas Hold'em után a cég honlapján játékfejlesztőknek szánt állásajánlatokkal is találkoztunk. 2010-ben pedig az a pletyka terjedt, hogy az Apple megvásárolna egy kínai internetszolgáltató és játékfejlesztő céget 148 millió dollárért. Az üzlet azonban nem jött össze.

Most a kihátrálással egyértelművé tették: nem akarnak egy olyan piacra lépni, ahol nem lehetnek elsők. Mert az AppStore-ba érkező játékok hadával, a nagy játékfejlesztő nevekkel nem versenyezhetnek, akkor meg minek. Éppen eléggé érdekeltek a játékpiacon, nem kell még egy hobbi.