Ma este érkezik az iOS 4.2, aminek nemcsak az iPad-tulajdonosok örülnek. Ők ugyan rettentően, mert most először jelenik meg a multitasking és a 4-es sorszámú iOS további kb. 100 ficsöre a táblán. Más miatt is érdemes boldognak lenni.

Lesz ugye AirPrint, legalábbis az operációs rendszer oldala erre enged következtetni, noha eddig ügyesen titkolták az iTunes és Snow Leopard frissítésekben. Jön az AirPlay is, ennek kapcsán az Apple TV-t teszteljük hamarosan.

Örülnek az iPhone 3G-tulajok is, mert a 4.2-vel végre eljutottak az optimalizálás azon szintjére, hogy a kétéves készülékekkel is elérhetjük - ha meg nem haladhatjuk - a frissen vásárolt telefon sebességét.

De a legdurvább a Find My iPhone, amit az Apple hirtelen ingyenessé tett az iPhone 4, iPad és 4. generációs iPod touch-tulajoknak. Nem kell tehát MobileMe-előfizetőnek lenni ahhoz, hogy lássuk a térképen a menekülő telefonunkat, táblánkat és iPodunkat.

Kiemelnék még egy ficsört: Find text on web pages. Egyszerű képesség, de már nagyon hiányzott.

Ja, és ne felejtsük el az új SMS-hangokat sem. Az update iPhone 3G, 3GS és 4, valamint iPod touch 2.-től 4. generációra érvényes, nem beszélve az iPádról. Check for Update. Check for Update.