Handrás természetesen titkos T-Mobile-os forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy még szeptemberben, vagyis e hónap végén érkezik az iPhone 4 Magyarországra.

A dolog nagyon is elképzelhető, a rémületes októberi céldátum tehát egyre kevésbé tűnik valószínűnek. Az érdekes azonban az, hogy a T-Mobile és az Apple még mindig nem tett közzé egy ilyen viszonylag közeli időpontot. Az elmúlt évek gyakorlata alapján már ott kellene virítani a weboldalon a hivatalos dátumnak, hogy az előrendelésre is legyen idő.

Persze ennek is megvan az oka. A DT igazgatójának legutóbbi, bíráló nyilatkozatából, valamint az iPhone 4 készletjelentéseiből azt lehet tudni, hogy idén az Apple még a korábbinál is elviselhetetlenebbül kommunikál, és minden bizonnyal az utolsó pillanatokra hagyja a hivatalos, betonba öntött megállapodást. Az idei év a T szempontjából ráadásul azért is lehet más - és hektikusabb -, mert tudomásunk szerint a Vodafone is árulni fogja az iPhone 4-et.

Egy biztos: ha az Apple tartani akarja az időpontot, rövidesen véglegesíteni kell azt, hogy fel lehessen készülni az itthoni debütálásra. Becslésem szerint néhány napon belül érkezik a hivatalos közlemény.

A T-mobile egyelőre azonban csak annyit mondott, hogy a telefont forgalmazni fogják.