Na, hát amire nem számítottunk, a Mac Pro helyett a nem is olyan régen frissült iMacből érkezett néhány új.

Itt a tegnapi kínálat:

és itt a mai:

Nézzük meg a változásokat: a Core 2 Duókat Core i3-asokra cserélték, amik ugyan szintén kétmagosak, de azonos órajelen 10-20 százalékkal gyorsabbak elődeiknél. A két középső modell ráadásul még több gigahertzet is kapott, így ezeknél már 15-25 százalékos a gyorsulás, míg a legnagyobb gépnél nem volt technológiai előrelépés, csak az órajelet tolták feljebb.

Ennél fontosabb, hogy az alapgép gyengécske Geforce 9400-asát egy egész elfogadható Radeon HD4670-esre cserélték, míg a többi gépben a 4670-es helyére 5000-es sorozatú Radeonokat raktak. Az ár nem változott, már lényegi különbség nincs a jelenlegi frissítésben.

Az iMacen kívül azonban van még itt egy újszülött: a Magic Trackpad, amit 69 dollárért tudtok megvásárolni, és ugyanazt tudja, mint a MacBook Pro trackpadje: kétujjas görgetés, háromujjas varázslat, négyujjas exposé, végre mehet az ügyeskedés egér nélkül is, szimpatikus kiegészítőről van szó.

Bejelentették egyúttal, hogy augusztusban lesz új Mac Pro is, ahogy gyanítottam, belekerül végre a gépbe az Intel hatmagos Xeonja, abból is kettő, így összesen már 12 mag fog dolgozni a rendszerben (HT-vel ez 24 szál!) 2,66 gigahertzes órajelen (a 2,93-as opcionális).

A kisebbik és a középső gépnek is nő egyébként az órajele 10 százalékkal, és megérkezik a Mac Próba a Radeon 5000-es sorozat. USB 3-asról nincs hír.

De ne felejtsük el azt sem, hogy jönnek a 27-es Cinema Display-ek, hamarosan.