almalé és kungfu Rólunk

Tutira jön ősszel iPad

Mint írtuk a legutóbbi bejelentések után, az Apple még adós pár dologgal. Mac Próval, iMac-kel mindenképp, Mac miniről sokat pusmogtak, de kell, hogy mutasson be iPadet is. Most az iOS 12.1 első bétájában találtak utalást arra, hogy tényleg lesz idén ősszel új iPad, a korábbi gyakorlatok alapján októberben:

screen-shot-2018-09-18-at-22_54_58.png

Az első iOS 12 frissítésben várjuk még egyébként a gruppen FaceTime-ot és a Memoji iCloud szinkronizálást is, ha valaki esetleg hiányolná, hogy a Memojijai nem jelennek meg több eszközön egyszerre.Az év frissítése: megjelent a Google Maps, ami megy CarPlay-jel

Alighogy megjelent az iOS 12, aminek egyik nagy előnye, hogy engedélyezi a külső térkép-alkalmazások használatát CarPlay-en keresztül, máris itt a Google Maps frissítése, ami belemegy a játékba. És megy:

ke_pernyo_foto_2018-09-19_12_32_05.png

A Google Maps nem vezérelhető ugyan Sirivel, de az appban Google hangkereső fut, vagyis nem hand-free a cucc, de elég kevés nyomkodás kell hozzá.

A Waze hasonló frissítése hamarosan érkezik.iOS 12: megéri telepíteni?

Kommentben várjuk a saját tapasztalaitokat, segítsük a többieket!Amiket te is sokat nyomogatsz iOS 12-ben

Tegnap megjelent az iOS 12 minden felhasználó számára, egy újabb nagy frissítés, amit az Apple ígérete szerint nyugodt szível tehetnek fel régi telefonokkal, iPhone 6, SE, 5S-sel rendelkező júzerek is, meg fognak döbbenni a gyorsuláson. Az első tapasztalatok szerint ez tényleg így is van, úgyhogy nyugi: ez nem belassítós update.

ios-121.jpg

Az operációs rendszer újdonságairól írtunk már, itt is elolvashatjátok az Apple összegzését a legfontosabbakról. Két dolgot fogunk viszont behatóan nyomogatni, vagy mert annyira fontos, vagy mert annyira fun.

És nem, egyik sem a csoportos FaceTime, az majd valamikor ősszel érkezik csak.

Az egyik a Shortcuts. A Siri tanítási lehetősége, ha úgy vesszük. Mivel az Apple nem tudta hat év alatt megtanítani összetett parancsok értelmezésére, a szokásaink megismerésére, a párbeszédre, ezért a kezünkbe adott egy mankót, amivel mi tudjuk beprogramozni az igényeinket, mire hogyan reagáljon az asszisztens. Aki korábban már használta a Workflow appot, az tudja, miről van szó, ezt a megoldást váltotta az iOS 12-vel a készülékeken a Shortcuts. A régi workflow-kat automatiksan átkonvertálta a rendszer shortcutokká.

Nyomogassátok, hogy a HomePoddal együtt most már tényleg megvalósuljon egy szóban vezérelhető okosotthon.

A Memoji-k ugyan nem tűnnek fontos fejlesztésnek, de AZOK. Na jó, nem, de mégis mindenki ezzel kezdte a nyomogatást. Valld be. Te is.

A Measure is érdekes lehet, vajon sikerült az Apple-nek egy pontos AR mérőszalagot alkotnia? Ha igen, minden lakásfelmérő álma valósul meg, az Én Menő Lakásom alaprajz-rajzolási nehézségei pedig egy csapásra megoldódnak.

(Viszont amit már a telepítésnél imádok, de épp antinyomogatás kategória: nem rinyál, hogy nincs elég szabad hely a telefonon. Felajánlja, hogy ideiglenesen letöröl appokat, amiket aztán a telepítés után visszapakol. Köszi, tényleg egy mindenkori problémámat orvosoltátok.)De mi a rosseb van az AirPower-rel?

Több, mint egy éve mutatta be az Apple, a mai napig nem kapni, mi az?

airpoweriphone8.jpg

Ezt tudná, nem többet. Egyszerre tölteni a telefont, az AirPodokat, és az órát. Egy egyedi chip kerülne bele, ami az iOS egy lebutított formáját futtatja, az eszközökkel való kommunikáció érdekében. De nem jön.

Most a SonnyDickinson.com hozott le egy exkluzív információkra utaló szivárogtatást, aminek épp ideje volt, mert már elég fogalmatlanul nézünk ki a fejünkből.

A legnagyobb probléma a melegedés.

Magyarul a cucc melegszik, mint az istennyila. Ez nem jó a chipnek, ami így nem tud rendesen működni, nem jó a töltött eszközöknek sem, amik szintén felmelegszenek. A melegedésről a különböző méretű, 21-24 darab tekercs is tehet, amik elvileg a különféle eszközöket töltenék. Ezekkel más baj is van:

az interferencia.

Mi van még? Nem tölt hatékonyan, épp a fentiek miatt, és a matracra helyezett eszközök is

nehezen kommunikálnak az AirPowerrel, különösen az órával és a fülessel vannak bajok.

A mérnökök állítják, ebben a méretben nem lehet megcsinálni, az Apple vezetése nem akar hallani kompromisszumról.

Mintha a régi Apple-t hallanám.