Korábban már írtam a szolgáltatásról a műsorok mennyiségének, minőségének és árának szempontjából, de amiről nem esett szó eddig, az a technológia minősége. Lehet sejteni, hogy ebben is eléggé ott van az Apple, mivel 4K HDR képet és Dolby Atmos hangot ígértek a show-k mellé.

De okos ember tudja, hogy ez még nem minden. Az sem mindegy, hogy mennyire van tömörítve a cucc.

apple-tv-plus.jpg

Nos, a FlatpanelsHD megvizsgálta a kérdést, és arra jutott, hogy ez a legdurvább streaming szolgáltatás, amit valaha láttunk. A See eetében például helyenként akár 41 Mbps-os adatátviteli sebességet mértek, de az átlag is 29 Mbps volt. Még a Snoopy rajzfilm is, a maga limitált színeivel 13 Mbps-os átlagot hozott. Apple TV 4K-n folyt a mérés.

A minőség tehát 1,5 - 2-szerese egy HD Blu-ray-nek, és fele egy tipikus UHD Blu-ray-nek - írják.

Az előny egyben hátrány is lehet, mert az Apple nem kínál low quality mode-ot. Pontosabban igen, automatikusan vált az elérhető sávszélesség függvényében, de ha lehet, mindig felvált a legjobb minőségre. Ennek egyébként főleg az olyan országokban van jelentősége, ahol nem divat a korlátlan adat, viszont a legtöbben mobilon lógnak, lásd Kína, India.

Nekem jó így, ezért aztán én is így döntöttem volna a cég helyében. Ha Apple-t használsz, ne a minőségen spórolj, baszkikám!!!!